Skip to main content
https://www.youtube.com/watch?v=Ytt64t-e2O8

Правилното Движење на Телото Започнува со Нас!

СПЕЦИЈАЛИЗИРАНО СТУДИО ЗА STOTT PILATES®

РЕЗЕРВИРАЈ ТРЕНИНГ
НАШИОТ ПРЕПОЗНАТЛИВ

РЕФОРМЕР ПИЛАТЕС ТРЕНИНГ

POWER PERFORMER

Тренинг за подобра функционалност на мускулатурата во кој се вежба на Реформери и на Столици за стабилност. Вежбите со отпор кои се вклучени во тренингот допринесуваат до подобрување на функцијата на стабилизаторите, а со тоа и значајно го подобрува држењето на телото.

CARDIO PERFORMER

Тренинг за сила во комбинација со оптимизација на работата на кардио-васкуларниот систем. Овој тренинг се изведува на Реформер, со трамполина и во хоризонтална позиција со што се обезбедува значајно помала компресија на зглобовите на нозете. Во тренингот се вклучени и дополнителни реквизити.

CADILLAC PERFORMER

Тренинг за сила со изолирани вежби на Кадилак. Овие тренинзи се изведуваат во работа еден-на-еден со личен STOTT PILATES®️ тренер. По потреба се користат и дополнителни машини или аксесоари, со што постепено се олеснува процесот на комплетна изведба на програмираните вежби.

НАШИОТ

СЕРТИФИЦИРАН МЕТОД ЗА ВЕЖБАЊЕ

Нашите тренинзи се програмирани врз основа на петте актуелни принципи на STOTT PILATES®️ методот, кој е составен од повеќе од 500 системски вежби и истите се изведуваат на реформери и дополнителна опрема.
Нашите тренинзи ќе допринесат до тоа сериозно да се вљубите во машините на кои се вежба! Техниката на изведување на вежбите е значајно позабавна од сите други тренинзи, а бенефитите од редовна примена ќе бидат веднаш забележителни. Ќе почувствувате подобра функционалност на моториката на телото, зајакнување на мускулите околу карлицата, издолжување и учење на правилно поставување на мултифидусот во функција на држење на телото спротивно на гравитацијата, зголемена свесност при изведувањето на вежбите, подобро расположение, подобра флексибилност, зголемена енергија во текот на денот, подобар баланс, подобро држење на телото, подобра техника при изработка на вежбите, активација на длабоки абдоменални мускули, како и подобар тонус на мускулното ткиво.

500+

Системски вежби со вклучена
најсовремена опрема

15+

Причини да се пронајдете во
нашите тренинзи

Дополнителните ефекти од нашите тренинзи се зајакнување на мускулите околу карлицата, издолжување и учење на правилно поставување на мултифидусот во функција на држење на телото спротивно на гравитацијата, зголемена свесност при изведувањето на вежбите, подобро расположение, подобра флексибилност, зголемена енергија во текот на денот, подобар баланс, идеално држење на телото, подобра техника при изработка на вежбите, правилно дишење, активација на длабоки абдоменални мускули, како и подобар тонус на мускулното ткиво. Нашите тренинзи се изведуваат врз база на актуелните основни принципи на STOTT PILATES®️ методот, а тоа се тродимензионално дишење, поставеност на карлицата, ребрата, вратот и главата, како и поставеност и стабилност на лопатките. Во индивидуалните и семи-индивидуалните тренинзи е вклучена и модификација на вежби според прогресивен начин на тренирање.